Krijg Enig Inzicht in Schuimwijn - By: jassmith85

Wijn is een alcoholische drank bestaande uit gefermenteerd vruchtensap. In het algemeen worden druiven geplet en gefermenteerd door toevoeging van gist om wijn te produceren. Door de verschillende variŽteiten van druiven en verschillende giststammen ontstaan er verschillende wijncategorieŽn. Schuimwijn is een wijnsoort met een hoog koolstofdioxidegehalte, waardoor het bruisend wordt. Over het algemeen is het wit of roze van kleur, maar er bestaan tevens rode schuimwijnen. Over de hele wereld wordt een uitgebreid assortiment van schuimwijn geconsumeerd. Prosecco, Cava en Champagne behoren tot de meest populaire soorten. Cava en wijn worden geproduceerd door een natuurlijke fermentatie, hetzij in traditionele flessen, hetzij in grote tanken ontworpen om druk te weerstaan.

Prosecco is een droge tot extra droge witte schuimwijn die voornamelijk in de noordoostelijke regioís van ItaliŽ geproduceerd wordt. In vergelijking met andere schuimwijnen heeft het een lager alcoholgehalte, is het sterk aromatisch en heeft het een lichte en verfrissende smaak. Het is de wijn bij uitstek bij Italiaanse gelegenheden en maakt zo integraal deel uit van de Italiaanse cultuur. Cava is een Spaanse schuimwijn, witte of rosť van kleur. Meestal is het afkomstig van de regio van CataloniŽ in noordwest Spanje en het heeft een lichte en fruitige smaak. Cava is onlosmakelijk verbonden met de Spaanse tradities. Champagne is een variŽteit van schuimwijn, geproduceerd in de Champagneregio in Frankrijk. Het heeft een zeer rijke smaak en wordt geassocieerd met luxe en klasse.

Er zijn zeer subtiele verschillen tussen drie bovengenoemde categorieŽn van schuimwijn. Prosecco is normaal gezien gemaakt uit Glera- of Proseccodruiven door de ďcharmotĒ methode, waarbij de tweede fermentatie plaatsvindt in stalen, roestvrije tanken, terwijl Champagne, respectievelijk Cava, geproduceerd worden door de traditionele ďchampenoiseĒ methode uit Pinot Noir en Chardonnaydruiven, respectievelijk Xarello- en Parelladadruiven. Daarenboven duurt het 4 tot 6 weken om Cava te produceren, terwijl het drie jaar kan duren vooraleer Champagne van een goede kwaliteit geconsumeerd kan worden. Tot slot zijn Prosecco en Cava lichter, fruitiger en bestemd voor regelmatige consumptie en is Champagne eerder voorbehouden is voor speciale gelegenheden.

Wat de verkoop van wijn en Cava (schuimwijn?) betreft hebben Cava en Prosecco een voordeel ten opzichte van Champagne, en dit omdat de eerste twee betaalbaar zijn voor het grote publiek terwijl Champagne veel duurder is door de aard van het productieproces. Kosteneffectiviteit is een van de hoofdredenen van de immense populariteit van Prosecco tegenover de twee andere schuimwijnen, waardoor het een voor iedereen toegankelijke drank is. Gezien de enorme markt voor wijn en Cava (schuimwijn?), zijn andere, minder traditionele landen buiten Europa, waaronder AustraliŽ, de Verenigde Staten, ArgentiniŽ, Zuid-Afrika, Chili en Canada, ook begonnen met de massaproductie en handel van deze alcoholische dranken. De wijnen uit deze regioís worden ďnieuwe wereldwijnenĒ genoemd. Deze landen hebben nieuwe stijlen en technieken ontwikkeld en een enorme bijdrage aan de wereldwijde wijnindustrie geleverd.

Dit gezegd zijnde, is het onontbeerlijk te vermelden dat, hoeveel onderzoek je ook doet op het internet of in boeken, de uiteindelijke keuze van wijn volledig op je eigen smaak berust. Nu de andere schuimwijnvariŽteiten het prestige van Champagne aan het inhalen zijn, is de kloof tussen Champagne en andere schuimwijnen wel snel aan het afnemen (staat hier niet op zijn plaats, vind ik), kan beter na alinea 3 staan).

overal ter wereld worden verschillende soorten schuimwijn geconsumeerd. Er zijn kleine verschillen tussen deze categorieŽn, hetgeen elke variŽteit op zijn eigen manier speciaal en smaakvol maakt.

www.partywines.be is een wijn importeur en verkoper. Via deze site kunt u uw favoriete wijn bestellen voor al uw gelegenheden. Dit bedrijf heeft geen uitgebreide collectie, maar voor elk feest een gepaste wijn.

/EDF Publishing. All rights reserved. Script Services by: Sustainable Website Design
Use of our free service is protected by our Privacy Policy and Terms of Service |† Contact Us

User published content is licensed under a Creative Commons Attribution-No Derivative Works 3.0 Unported License
.
Increase your website traffic with Attracta.com

Valid CSS!


ABOUT SSL CERTIFICATES
Date: